Nieuws

Films Studio Ghibli vanaf februari op Netflix

20 januari 2020 18:39

De beroemde Japanse filmstudio Studio Ghibli gaat dit jaar voor het eerst al zijn films streamen. De 21 animatiefilms van het Oscar-winnende bedrijf zijn vanaf februari te zien op Netflix, maakte de studio bekend.

Films als Spirited Away, Howl's Moving Castle en Princess Mononoke komen in de originele Japanse versie op de streamingdienst.

Alleen in de VS, Canada en Japan zal het aanbod van Studio Ghibli niet op Netflix te zien zijn. In oktober werd al bekend dat het streamingplatform HBO Max de rechten heeft verkregen voor de Verenigde Staten. Daar kunnen Amerikaanse animatieliefhebbers vanaf komend voorjaar terecht.

'Naar fans geluisterd'

Studio Ghibli was aanvankelijk niet van plan in zee te gaan met streamingdiensten maar is toch van gedachten veranderd, laat het bedrijf weten in een verklaring.

"Er zijn tegenwoordig verschillende mooie manieren waarop een film een publiek kan bereiken. We hebben naar onze fans geluisterd en definitief besloten om onze filmcatalogus te streamen. We hopen dat mensen van over de hele wereld op deze wijze de wereld van Studio Ghibli kunnen ontdekken."

Zo bespaar je geld op streamingdiensten