En direct antwoorden

Google Assistent leest nu je appjes en sms'jes voor

20 januari 2020 13:27

Vanaf vandaag is het in Nederland mogelijk om de Google Assistent sms'jes en WhatsApp-berichten te laten voorlezen. Dit werkt alleen op Android-telefoons.

Op Android-telefoons is het vanaf nu mogelijk om inkomende berichten voor te laten lezen door de Google Assistent, als deze berichten nog als ongeopende notificaties staan.

De gebruiker moet dan de Assistent oproepen en 'lees mijn appjes voor' zeggen, of 'lees mijn berichten voor'. De opdracht 'lees mijn sms'jes voor' werkt vooralsnog nog niet.

Beantwoorden

Eenmaal voorgelezen vraagt Google of de gebruiker het bericht wil beantwoorden. Vervolgens kan een antwoord worden gedicteerd en verzonden, zonder de telefoon aan te raken. Het antwoord mag maximaal 350 tekens lang zijn.

Het was al langer mogelijk om sms'jes en appjes te sturen via spraak, maar de optie om inkomende berichten te laten voorlezen is nieuw. Volgens Google werkt het met sms, WhatsApp en enkele andere chat-apps. Wanneer de functie naar iOS komt, is nog niet bekend.

Bright Update via Google Assistent

Elke werkdag het belangrijkste tech-nieuws luisteren via Google Assistent? Zeg 'luister technologie nieuws' of 'luister Bright Tech Update' en je hoort onze laatste Bright Update.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Assistent heeft nu ook een mannenstem in Nederland

Luister naar Bright: