Beeld © Amazing Stories / Apple TV+
Beeld © Amazing Stories / Apple TV+
Spielberg en Oprah

Deze nieuwe series krijgt Apple TV+ binnenkort

20 januari 2020 15:14

Apple gaat het nog vrij kleine aanbod van zijn streamingdienst Apple TV+ uitbreiden. Deze lente en zomer komen er zeker acht nieuwe series bij.

Sinds november is de streamingdienst Apple TV+ beschikbaar, maar tot nu toe is het aanbod van de Netflix-concurrent van Apple vrij magertjes. Apple biedt alleen eigen content aan en op dit moment bestaat het aanbod uit twaalf series, waarvan drie kinderseries.

Apple TV+ wordt de komende maanden uitgebreid. Het bedrijf heeft verschillende nieuwe series een lanceerdatum gegeven. Het gaat om series die deze lente en zomer verschijnen.

Amazing Stories - 6 maart

Deze sci-fi-serie, geproduceerd door Steven Spielberg, is een remake van de gelijknamige serie uit de jaren 80. Elke aflevering heeft een nieuw onderwerp met een eigen verhaallijn, zoals Black Mirror.

In de serie spelen onder andere de acteurs Dylan O'Brien, Victoria Pedretti en Josh Holloway.

Dear... - 5 juni

In de documentaire-serie worden bekende mensen geportretteerd via brieven die aan hen zijn geschreven. Alle tien afleveringen komen direct online. Met onder andere Oprah Winfrey, Gloria Steinem en Stevie Wonder. En Pino.

Defending Jacob - 24 april

De dramaserie gaat over een heftige misdaad in een kleine stad in Massachusetts. Met de acteurs Chris Evans en Michelle Dockery.

Home Before Dark - 3 april

Deze dramaserie draait om het waargebeurde verhaal van journaliste Hilde Lysiak, die verhuist van Brooklyn naar een slapend dorpje. Met Brooklynn Prince, Jim Sturgess en Abby Miller.

Home - 17 april

Deze documentaire-serie gaat langs bij de meest innovatieve huizen ter wereld. Volgens Apple zijn er huizen bij die nog nooit eerder getoond zijn. Er verschijnen negen afleveringen.

Trying - 1 mei

De eerste serie uit het Verenigd Koninkrijk gaat over een koppel (gespeeld door Rafe Spall en Esther Smith) dat een baby wil krijgen, maar waarbij het niet wil lukken.

Central Park - begin zomer

De eerste geanimeerde tv-serie van Apple is een musicalcomedy over een familie die in het park in New York wonen. De serie is gemaakt door Loren Bouchard, het brein achter de animatieserie ‌‌'Bob's Burgers'.

Mythic Quest seizoen 2 - 7 februari

Het is ook alweer tijd voor het tweede seizoen van een Apple TV+-serie: de sitcom 'Mythic Quest: Raven's Banquet'. Een groep game-ontwikkelaars wordt gevolgd. Van de makers van 'It's Always Sunny in Philadelphia'.

Niet alles in één keer online

Bij sommige series wordt direct op de lanceerdatum het hele seizoen online gezet, bij andere alleen de eerste of eerste twee afleveringen, waarna de overige afleveringen wekelijks verschijnen.

Alle series zijn te bekijken voor de abonnementsprijs van 4,99 euro per maand. Mensen die recent een iPhone, iPad, Mac, Apple TV of iPod Touch hebben gekocht krijgen een jaar lang gratis toegang tot Apple TV+. 

Apple TV+ is beschikbaar via apps op Apple-apparaten, meerdere smart-tv's en via een website.

Zo bespaar je op streamingdiensten