Beeld © ANP
Beeld © ANP
4D-vliegsimulator

Nederlandse 4D-attractie This Is Holland gaat naar China

20 januari 2020 16:36

In de Chinese stad Nanjing wordt een exacte kopie gebouwd van de Amsterdamse attractie waarbij je in een 4D-bioscoop virtueel over Nederland vliegt.

Naast de toeristische trekpleister A'DAM Toren, tegenover het Centraal Station in Amsterdam, staat sinds begin 2018 de attractie This Is Holland. In deze 'experience', vooral bedoeld voor toeristen, krijgen bezoekers in 45 minuten een overzicht van de Hollandse cultuur. Aan het einde van de tour vliegen de bezoekers bijna letterlijk over Hollandse tulpenvelden en molenparken, in een speciale achtbaan-achtige 4D-bioscoop met een bolvormig scherm van 15 meter hoog.

Deze attractie wordt nu geëxporteerd naar China, zo maakt het bedrijf bekend. Er verschijnt een exacte kopie van deze Hollandse hit in Zhengpu Port, gelegen bij de miljoenenstad Nanjing.

Op het terrein wordt op dit moment al een internationale versie van Corpus gebouwd, dat is een exacte kopie van de attractie uit Oegstgeest waarbij je door een lichaam loopt. Beide projecten zijn onderdeel van Holland Center, een overheidsorganisatie die Nederland in China promoot.

281 duizend bezoekers in 2019

Volgens This is Holland heeft de attractie in 2018 zo'n 180.000 bezoekers ontvangen en vorig jaar 281.000 bezoekers. Dit is behoorlijk wat, al waren de verwachtingen vooraf nog hoger.

Er is meer dan 20 miljoen euro in de Amsterdamse attractie geïnvesteerd. Hoeveel de kopie gaat kosten, is niet bekend.

Kijk ook: eerste indruk This Is Holland