Favoriete douchekop van Tim Cook haalt 1 miljoen op
Nebia

Favoriete douchekop van Tim Cook haalt 1 miljoen op

21-01-2020 14:15 Laatste update: 27-01-2020 17:42

Je kunt de favoriete douchekop van Apple-ceo Tim Cook nu crowdfunden op Kickstarter. De douchekop verbruikt veel minder water.

Cook investeert haast nooit in bedrijfjes, maar maakte een uitzondering voor douchekoppenmaker Nebia. Dat bedrijf werkt al een tijdje aan een douchekop die maar half zoveel water verbruikt, maar je alsnog goed warm en nat weet te krijgen. 

De startup verkoopt al langer op zijn website een regendouche, die voor 499 dollar (zo'n 450 euro) over de toonbank gaat. De nieuwe douchekop op Kickstarter trekt de prijs flink omlaag: hij wordt aangeboden vanaf 160 dollar (145 euro).

Inmiddels is er al meer dan 1 miljoen euro binnengekomen via Kickstarter.

Wateraansluitingen

Het apparaatje wordt wereldwijd naar backers verscheept. Volgens Nebia werkt hij ook met de meeste Europese wateraansluitingen in badkamers. De rail kan je strak tegen de muur bevestigen.

Net als bij andere Kickstarter-projecten geldt: het gaat pas door zodra het streefbedrag wordt opgehaald. Nebia heeft zijn zinnen gezet op 135.145 dollar, wat ze vermoedelijk voor het einde van de week binnen hebben.

De eerste exemplaren van de douchekop moeten in mei dit jaar worden verstuurd. 

Getest: IKEA's slimme rolgordijnen Fyrtur

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's