'Uitgever James Bond-films wil overname door Apple of Netflix'
Streaming Wars

'Uitgever James Bond-films wil overname door Apple of Netflix'

28-01-2020 12:48 Laatste update: 13:49

Het Amerikaanse mediabedrijf Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) zou een overname door bijvoorbeeld Apple of Netflix onderzoeken. Daarmee zou één van deze streamingreuzen de rechten van alle James Bond-films in handen kunnen krijgen.

Naast James Bond heeft MGM ook Tom en Jerry, Gone with the Wind, Ben-Hur, The Wizard of Oz en 2001: A Space Odyssey in huis. Ook de Pink Panther-films en Silence of the Lambs zijn in het MGM-aanbod terug te vinden.

Bond-films streamen nu lastig 

MGM zou al gesprekken hebben gevoerd met Apple, Netflix en niet nader genoemde andere streamingbedrijven, aldus bronnen van CNBC. Bij die gesprekken werd gepolst of bedrijven interesse hebben in een overname. Het is niet bekend wat de huidige stand van zaken is. 

Op dit moment zijn Bond-films niet te streamen bij een dienst in Nederland. Per stuk kan dit in sommige gevallen wel, maar dat kost soms zelfs meer dan een maandje Netflix kijken. 

Streepje voor

Een MGM-overname zou een streamingbedrijf ineens een streepje voor geven op de concurrent. Dat terwijl de strijd tussen de techreuzen steeds serieuzere vormen begint aan te nemen: zo kreeg Netflix eind vorig jaar ineens concurrentie van het nieuwe Disney+ en Apple TV+.

Het is echter nog de vraag of Apple of Netflix de overname op hun naam willen hebben. Beide partijen hebben nog nooit een groot bedrag betaald om een mediabedrijf van deze schaal over te nemen. De nadruk bij de bedrijven ligt vooral op het maken van eigen materiaal. 

Zo bespaar je geld op streamingdiensten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's