Tesla laadt Chinese auto's gratis op tijdens uitbraak coronavirus
Superchargers

Tesla laadt Chinese auto's gratis op tijdens uitbraak coronavirus

28-01-2020 14:59 Laatste update: 17:21

Chinese Tesla-auto's kunnen tijdelijk gratis worden opgeladen. Op die manier wil het bedrijf de verspreiding van het coronavirus helpen bestrijden.

De Tesla-bezitters worden via een bericht op het autodashboard van de actie op de hoogte gesteld. "Om ervoor te zorgen dat je kunt reizen tijdens deze uitbraak, kunnen alle voertuigen voortaan gratis opladen bij onze Superchargers", belooft het bedrijf. "We sturen je nog een bericht zodra de epidemie voorbij is, waarna de stations weer als vanouds werken."

De maatregel maakt het makkelijker en goedkoper om met een Tesla-auto op pad te gaan. Hierdoor zullen eigenaren zich minder snel geroepen voelen om het openbaar vervoer te gebruiken, waar de kans op besmetting hoger is.

Orkaan Irma

Dit is niet voor het eerst dat Tesla zulke maatregelen neemt tijdens in een noodsituatie. In 2017 deed het bedrijf nog hetzelfde in de Verenigde Staten, toen de orkaan Irma aan land kwam. Toen verwijderde de automaker ook de softwarebeperkingen om auto-accu’s, zodat Tesla’s iets verder konden rijden om aan de storm te ontsnappen. 

Kijk ook: 'Tesla Model S veranderde autorijden voorgoed'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's