Neil Young: 'MacBook Pro heeft audiokwaliteit van speelgoed'
'Om te kotsen'

Neil Young: 'MacBook Pro heeft audiokwaliteit van speelgoed'

29-01-2020 09:11 Laatste update: 09:11

Neil Young is niet te spreken over de geluidskwaliteit van de MacBook Pro. De laptop klinkt volgens hem als een stuk speelgoed van Fisher-Price.

Dat vertelt de muzikant in een gesprek met The Verge. "De MacBook Pro is rotzooi van Fisher-Price-kwaliteit", stelt hij. "Een MacBook Pro? Serieus? Daar kun je echt helemaal niks uit halen."

"Je moet externe apparatuur aansluiten en van alles doen om de problemen van de MacBook Pro op te lossen. Ze zijn niet gebouwd voor kwaliteit: het zijn consumentenlaptops."

"Steve Jobs vertelde me dat ooit", vervolgt de artiest. "Hij zei: 'we maken dingen voor consumenten, niet kwaliteitsproducten'. Klanten willen niet veel tijd besteden aan geluidskwaliteit, die veel dieper gaat dan beeldkwaliteit."

Kotsneigingen

"Bij geluid van hoge kwaliteit wil je alles vastleggen: de echo, de zachte en luide tonen en de verschillen hiertussen. Dat is de schoonheid van audio, waar ook muziek op gebaseerd is. Als jij zegt dat je dit op een MacBook wil doen, dan krijg ik kotsneigingen."

Daarmee staat Young lijnrecht tegenover Apple, volgens wie de Pro-laptops voor professionals worden gemaakt. De computermaker liet in het verleden uitgebreid zien hoe professionele muziek op Apple-computers werd gecomponeerd. Muzikant Oak Felder maakte bijvoorbeeld meerdere Grammy-winnende nummers op een MacBook Pro.

Nieuwe MacBook Pro: eindelijk een beter toetsenbord

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's