'Google voegt zakelijke chatapps samen tot nieuwe Slack-rivaal'
Slack-concurrent

'Google voegt zakelijke chatapps samen tot nieuwe Slack-rivaal'

29-01-2020 10:44 Laatste update: 10:44

Zoekgigant Google zou opnieuw aan een nieuwe chatdienst werken. Het zou gaan om een app speciaal voor de zakelijke markt, die bestaande diensten samenvoegt.

Dat vertellen anonieme bronnen van The Information. Twee van deze bronnen zouden de nieuwe app al hebben gebruikt, terwijl drie anderen op de hoogte zijn van de plannen.

De nieuwe chatapp zou eerder deze maand zijn besproken op een interne samenkomst van Google-personeel. Onder andere Google Hangouts, Messages en Duo zouden hier onderdeel van worden. Op die manier hoopt het bedrijf zijn vele berichtendiensten voor de zakelijke markt samen te voegen.

Concurrent voor Slack

Daarmee gaat Google wellicht de concurrentie aan met chatdiensten zoals Slack en Microsoft Teams, die zich ook op de zakelijke markt richten. Hierbij kunnen bedrijven meerdere kanalen maken om met elkaar te praten. Facebook heeft met Workplace een vergelijkbaar communicatiemiddel voor zakelijke gebruikers.

Geflopte chatdiensten

Google introduceerde in de afgelopen jaren meerdere diensten waarmee gebruikers onderling kunnen chatten en communiceren, waaronder Hangouts, Google+, Gchat, Allo, Duo en Wave. Uit veel van deze diensten werd later de stekker getrokken.

iPhone 12, PS5 en meer wat we in 2020 gaan testen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's