Beha met verstevigende data
Boezemgemaal

Beha met verstevigende data

31-01-2020 18:43 Laatste update: 18:43

De lingerie Water Drift laat het waterpeil van boezemgemalen, grachten en kanalen zien op slipjes en beha's. De handgemaakte collectie lingerie is gebaseerd op data.

Modemerk Arí van Twillert vertaalt de technologie achter het Nederlandse waterbeheer in kleurrijk borduurwerk van de lingeriecollectie Water Drift.

Nederlanders zijn experts in waterbeheer en houden de waterstanden bij van alle rivieren, kanalen en meren. Twee grafieken van de hoeveelheid water dat door de boezemgemalen (geen grap, zo heet dat echt) wordt weggepompt naar het Noordzeekanaal en van het waterpeil in de Amsterdamse grachten tijdens zware regenval in 2017 zijn als kleurrijke data op de lingerie geborduurd. 

De Water Drift-collectie bestaat uit een bodysuit met de grafiek van Amsterdam, een beugelbeha met de grafiek van het boezemgemaal, een asymmetrische bralette met beide grafieken en bijpassende strings en slips. “Het borduurwerk versterkt de tule en geeft zo extra ondersteuning waarin Arí’s streven naar de balans tussen comfort en esthetiek terugkomt.” Haute Comforture noemt maker achter het merk Lidewij Vera Arí van Twillert dat.  

De 3D-geprinte Curvearis is steevast een onderdeel van die Haute Comforture. Waar een beugelbeha een standaard maat beugel bevat die al gauw in de huid prikt of snijdt, is de Curvearis een op maat gemaakte beugel die precies jouw vorm volgt. 

De collectie is online verkrijgbaar. Binnenkort wordt een kimono aan de collectie toegevoegd.