Facebook topman Mark Zuckerberg. Beeld © EPA
Facebook topman Mark Zuckerberg. Beeld © EPA
Nieuws

Facebook verliest tientallen miljarden aan beurswaarde na teleurstellende cijfers

30 januari 2020 16:02

Techbedrijf Facebook ging donderdag flink onderuit op Wall Street na een tegenvallend kwartaalbericht. Het fonds verloor 6,1%, ofwel een kleine 40 miljard dollar aan beurswaarde.

Het techbedrijf presenteerde donderdag cijfers over het vierde kwartaal. De winst van 2,56 dollar per aandeel viel beleggers niet eens tegen. Die was iets hoger dan verwacht.

Daar stond tegenover dat beleggers schrokken van de flinke stijging van de kosten die Facebook maakt, onder meer door de aanpak van nepnieuws. Daarnaast groeide de omzet in de laatste drie maanden van 2019 in het laagste tempo ooit: met 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 

Na het koersverlies van gisteren heeft Facebook nog altijd een marktwaarde van iets meer dan 597 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote adverteerders willen meer controle over Google en Facebook

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, schroeft Facebook de uitgaven op voor het monitoren van nepnieuws. Deze kostenpost steeg in het afgelopen kwartaal tot 50 miljard dollar.

In de Verenigde Staten kreeg Facebook de afgelopen jaren forse kritiek op de rol die het speelde bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het bedrijf zou veel te laat hebben gereageerd op signalen dat onder meer buitenlandse partijen probeerden de verkiezingen te beïnvloeden door nepnieuws te publiceren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook toont sites en apps die data naar sociale netwerk sturen