Robot bezorgt eten aan mensen in quarantaine om coronavirus
Bezorgrobots

Robot bezorgt eten aan mensen in quarantaine om coronavirus

31-01-2020 13:57 Laatste update: 14:08

Honderden mensen die in quarantaine zitten vanwege het coronavirus krijgen door robots maaltijden bezorgd. De robots beperken het menselijk contact en gaan zo verdere verspreiding tegen.

In een hotel in de Chinese stad Hangzhou zitten 335 mensen vast vanwege het coronavirus. Het gaat om passagiers die in hetzelfde vliegtuig zaten als twee mensen bij wie het virus is vastgesteld. Om de mensen van eten te voorzien, wordt een bezorgrobot ingezet. Die levert nu maaltijden af bij het hotel. 

"Hallo iedereen, Schattige Kleine Pinda serveert je nu een maaltijd," zegt de robot. "Geniet van je maaltijd. Als je nog iets nodig hebt, neem dan alstublieft via WeChat contact op met onze medewerkers."

De mensen verblijven verspreid over het 16 verdiepingen tellende hotel. Meerdere van deze robots worden ingezet om zo verspreiding van het coronavirus te voorkomen, doordat het menselijk contact wordt beperkt.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft het coronavirus donderdag uitgeroepen tot een internationale noodsituatie.

De Amerikaanse universiteit John Hopkins heeft een wereldkaart beschikbaar gesteld met live updates van corona-infecties.