'Goedkopere iPhone krijgt in 2021 vingerscanner aan zijkant'
Touch ID

'Goedkopere iPhone krijgt in 2021 vingerscanner aan zijkant'

31-01-2020 10:42 Laatste update: 11:26

Apple zou begin 2021 een goedkopere iPhone uitbrengen waarbij de Touch ID-vingerafdrukscanner voor het eerst aan de zijkant zit.

Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Apple gebruikte voorheen enkel vingerafdrukscanners in de thuisknop van de iPhone. Die knop verdween met de komst van de iPhone X uit de nieuwste modellen.

Volgens Kuo is Apple nu van plan om Touch ID in ieder geval bij een goedkoper model in de powerknop aan de zijkant van het toestel onder te brengen. Verschillende fabrikanten van Android-toestellen doen dat al langer; gebruikers kunnen hun telefoon dan met één knop wakker maken en ontgrendelen. Apple zou de knop opnieuw ontwerpen en capacitief maken: niet fysiek bewegend.

Geen gezichtsscanner

De goedkopere iPhone krijgt volgens Kuo een lcd-scherm, zoals gangbaar is bij de goedkopere iPhone-modellen. Een Face ID-gezichtsscanner zou ontbreken bij de goedkopere iPhone. Elke nieuwe iPhone van de afgelopen twee jaar heeft zo'n scanner.

Door het gebruik van de vingerscanner aan de zijkant en het ontbreken van een gezichtsscanner zou de goedkopere iPhone wel smallere schermranden een een kleinere scherminkeping hebben.

Eerder zei Kuo dat de duurdere iPhones dit later dit jaar verschijnen zowel Face ID hebben, als een Touch ID-vingerscanner die onder het scherm is gebouwd. Ook zou er mogelijk dit voorjaar een goedkopere iPhone verschijnen, met het ontwerp van de iPhone 8.

iPhone 12 en meer: gadgets die we in 2020 verwachten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's