Beeld © Apple
Beeld © Apple
Meer details

Verbeterde kaarten Apple Maps dit jaar naar Europa

31 januari 2020 17:20

Apple Maps is nu in heel Amerika voorzien van nieuwe, veel gedetailleerdere kaarten. Zulke kaarten komen later dit jaar ook naar Europa.

Toen Google Maps in 2012 op iPhones werd vervangen door Apple's eigen Maps-app, waren gebruikers niet erg tevreden. De kaarten waren leeg, resultaten schoten tekort en routes bleken vaak niet te kloppen. Apple-topman Tim Cook bood destijds zelfs zijn excuses aan. Sindsdien heeft Apple vele miljoenen geïnvesteerd in Maps, onder meer aan veel gedetailleerdere kaarten.

Anderhalf jaar geleden begon Apple aan de uitrol van die kaarten in de VS, nu is het hele land vernieuwd. In Europa begint de uitrol van nieuwe kaarten nog dit jaar, al is onduidelijk of Nederland dit jaar al aan de beurt komt.

Opnieuw opgebouwd

Waar de vorige kaarten bestonden uit gekochte data, heeft het bedrijf de nieuwe kaarten zelf gemaakt. De nieuwe kaarten tonen elk individueel gebouw, ook driedimensionaal. Dat maakt het vinden van adressen veel makkelijker. Ook grote winkelcentra en vliegvelden zijn binnen te navigeren.

Wegen hebben meer details, steegjes en parklaantjes zijn toegevoegd en natuurgebieden worden nauwkeuriger getoond dan als één groene lap. Net als voorheen belooft Apple gebruikers van Maps niet te volgen. Het bedrijf associeert de zoekgegevens en navigatie niet met het account van de gebruiker, en elke vorm van personalisering zoals suggesties worden op het apparaat gegenereerd.

Street View-concurrent

In steeds meer Amerikaanse steden biedt Apple Maps ook zijn eigen concurrent voor Google Street View. Apple laat gebruikers ook in 3D rondkijken in de omgeving met de functie Look Around. De functie van Apple biedt beelden van een hogere kwaliteit dan bij Google, en soepelere overgangen.

Op dit moment worden de grote Amerikaanse steden New York. de San Francisco Bay Area, Los Angeles, Las Vegas, Houston en Oahu getoond. Apple belooft ondersteuning van meer steden in de toekomst.

Test: Wat is de beste gratis navigatie-app?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's