Beeld © Marvel Studios
Beeld © Marvel Studios
WandaVision

Disney+ toont eerste beelden van nieuwe Marvel-series

3 februari 2020 12:29

Streamingdienst Disney+ heeft de eerste beelden van zijn drie aanstaande Marvel-series laten zien: Falcon and Winter Soldier, Loki en WandaVision.

In een korte teaser van 30 seconden zijn de eerste beelden van de drie series te zien. Duidelijk wordt dat Falcon and Winter Soldier een echte actieserie wordt, waarin de twee titelhelden de leeggekomen plek van Captain America proberen op te vullen.

WandaVision wordt een surrealistische comedyserie die draait om Wanda, ook bekend als Scarlet Witch, en robotachtige Vision die in de Marvel-films voortkwam uit de slimme assistent van Iron Man.

Wanda en Vision zijn te zien in een jaren-50-setting, en Marvel heeft al laten weten dat de serie nauw samen hangt met het plot van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, die in mei 2021 verschijnt. Doctor Strange verkent vaak de vreemdere kanten van het Marvel-universum. Marvel-hoofdproducent Kevin Feige heeft gezegd dat WandaVision gevolgen zal hebben voor de volledige volgende fase van het Marvel Cinematic Universe.

Voor het eerst de filmacteurs

Loki krijgt ook een eigen serie, in deze teaser is alleen acteur Tom Hiddleston te zien. Hij speelt Loki ook in de serie, net zoals dat de andere personages ook allemaal door de filmacteurs worden gespeeld.

Het is voor het eerst dat tv-series zo nauw met het filmuniversum van Marvel worden verboden. Tot nu toe hielden series als Daredevil op Netflix meer afstand: de films werden wel onderkend, maar de personages hadden er nauwelijks iets mee te maken. Nu Disney de Marvel-series zelf maakt en uitbrengt, is dat anders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ komt met laatste seizoen Star Wars: The Clone Wars

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ krijgt Star Wars-spelshow voor kinderen

Disney+ is hier, moet je Netflix opzeggen?