Esports

Voetballer Gareth Bale investeert in esports

3 februari 2020 15:17

Gareth Bale heeft een nieuwe esports-organisatie opgericht. Hij ziet veel gelijkenissen tussen professioneel gamen en topvoetbal.

De aanvaller van Real Madrid is de trots eigenaar van Ellevens Esports, samen met oud-voetballer Larry Cohen en investeerder Jonathan Kark.

Bale gaat de beste gamers van een talentenjacht een professioneel contract aanbieden. "Er zijn overeenkomsten tussen topvoetbal en esports", zegt hij. "Alleen na totale opoffering kan je het beste bereiken."

FIFA-kampioenschap

Een team van Bale debuteert komende week tijdens de FIFA eClub World Cup in Milaan. Ellevens Esports wil zich ook op platforms als Fortnite, Rocket League en Counter-Strike Global Offensive gaan richten.

Bale volgt het voorbeeld van onder andere Ruud Gullit en Antoine Griezmann, die eerder ook eigen esportsbedrijven hebben opgericht.

Prijzengeld

Het prijzengeld in esports is de laatste jaren enorm gegroeid. De Amerikaanse tiener Kyle Giersdorf kreeg vorig jaar 3 miljoen dollar voor zijn winst van het wereldkampioenschap Fortnite. De FIFA eClub World Cup heeft een prijzenpot van 100.000 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Team Gullit-speler wint 45.000 euro op groot FIFA-kampioenschap

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Utrecht krijgt groot complex voor esporters

Test: drie AirPods-alternatieven