Gerda en haar zoon. Beeld © Editie NL
Gerda en haar zoon. Beeld © Editie NL
Nieuws

Gerda speelt al 20 jaar De Sims: 'Vooral het bouwen is leuk'

3 februari 2020 17:26

De Sims bestaat 20 jaar. Dat het spel na al die tijd nog populair is, bewijst Gerda Blom. De 33-jarige vrouw uit Kampen bouwt er nog wekelijks op los. 'Je bent even weg uit de realiteit.'

"Ik ben op mijn dertiende begonnen met spelen. Ik had een pc op mijn kamer en heb lang bij mijn ouders moeten zeuren. Toen ik beloofde dat ik gewoon mijn huiswerk zou blijven maken, mocht ik De Sims kopen", zegt Gerda tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EA breidt Sims 4 uit met honden en katten

Sindsdien is haar leven voorgoed veranderd. "Je wordt echt door het spel gegrepen. Al het bouwen, de opdrachten, reizen, carrières maken; er is zoveel te doen."

Mensen in de fik steken

De eerste jaren leefde de vrouw voor De Sims. "Ik speelde soms wel zeven uur per dag. Ik deed snel het huishouden en ging vervolgens meteen weer achter de computer zitten." En ze heeft - net als veel andere gebruikers - ook bijzondere acties ondernomen. "Ik heb wel eens mensen in de fik gestoken, omdat het huis vol was."

Inmiddels speelt de moeder van twee kinderen nog een paar keer per week. "Als ze 's avonds naar bed zijn, dan speel ik een tijdje. Of in het weekend, als mijn zoon klaar is met de PlayStation."

Volop bouwen

Het succes van De Sims zit hem volgens Gerda in het feit dat het een game voor iedereen is. "En het is leuker en vooral makkelijker dan het gewone leven. Ik wilde altijd binnenhuisarchitect worden, maar dat gaat niet zo makkelijk. In De Sims kon ik altijd volop bouwen."

Wanneer ze ermee stopt? "Geen idee. Als ik het niet leuk meer vind. Maar wanneer dat ooit gebeurt, zou ik niet weten."