Beeld © Poco
Beeld © Poco
Poco X2

Nieuwe budgettelefoon Poco heeft extra soepel scherm

4 februari 2020 14:51

De Poco X2 is een nieuwe goedkope smartphone met relatief krachtige hardware. Zo heeft het toestel een scherm met een hoge ververssnelheid.

Het is voor het eerst in anderhalf jaar dat de grote Chinese fabrikant Xiaomi een smartphone onder het Poco-merk uitbrengt. De nieuwe Poco X2 kost in India 15.999 roepie, omgerekend ongeveer 200 euro.

Daarmee is het één van de goedkoopste smartphones met een snel verversend scherm: de Poco X2 heeft een ververssnelheid van 120 frames per seconde.

Aan de binnenkant van het toestel zit een Qualcomm Snapdragon 730G-processor en tussen de 6GB en 8GB werkgeheugen. Het toestel heeft hooguit 256GB aan opslag. De 4.500mAh-accu wordt van stroom voorzien met een 27-watt-snellader die bij de telefoon wordt meegeleverd.

64 megapixel

Achterop zitten vier camera’s met een 64 megapixel-sensor, terwijl voorop twee selfiecamera’s zitten. De grootste heeft een resolutie van 20 megapixel, terwijl de kleinste 2 megapixel gebruikt.

Op het moment staat de telefoon alleen voor India gepland. Het is nog niet bekend of hij later ook in Nederland verkocht zal worden. Gebeurt dat wel, dan krijgt hij hier vermoedelijk ook een laag prijskaartje: voorganger Pocophone F1 werd vorig jaar voor 330 euro verkocht.

Getest: goedkope en supersnelle Pocophone

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's