Keanu Reeves in The Matrix Beeld © Warner Brothers
Keanu Reeves in The Matrix Beeld © Warner Brothers
Nieuws

Keanu Reeves duikt op in eerste beelden van 'The Matrix 4'

7 februari 2020 13:06

De opnames van 'The Matrix 4' zijn officieel van start gegaan. Dat betekent ook dat de eerste beelden opduiken. Keanu Reeves (55) kruipt weer in de huid van Neo en heeft al een paar nieuwe scènes opgenomen.

The Matrix-fans hoeven niet lang meer te wachten. De nieuwe film komt er eindelijk aan! In de eerste beelden is hoofdrolspeler Keanu te zien op straat, al oogt zijn personage Neo behoorlijk anders dan we van hem gewend zijn. Zijn gladde uitstraling is ver te zoeken. Sterker nog: hij lijkt een beetje in verval te zijn geraakt in de zeventien jaar sinds de vorige film. Dat betekent: geen zwarte zonnebril en geen lange jas. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'The Matrix 4 strikt Priyanka Chopra als hoofdrolspeler'

In The Matrix 4 herpakken ook Carrie-Ann Moss en Jada Pinkett-Smith hun rollen uit de originele trilogie. Of het om een vervolg gaat, is niet duidelijk. Laurence Fishburne is in ieder geval niet van de partij om Morpheus te spelen, zo blijkt uit geruchten. Hij zou vervangen zijn door een jongere versie.

The Matrix 4 wordt op een bijzondere dag uitgebracht: 21 mei 2021. Deze dag is door Keanu's fans officieel uitgeroepen tot Keanu Reeves Day, want dan komt ook John Wick 4 uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt weigerde hoofdrol in The Matrix

Het is niet de enige oude film die uit het slop wordt gehaald. The Matrix 4 verschijnt in navolging van tientallen andere reboots, remakes en revivals van oude klassiekers. Een daarvan is Lady en de Vagebond, die onlangs uitkwam op Disney+. Je ziet er alles over in de video hieronder.