Nvidia ook niet naar telefoonbeurs MWC wegens coronavirus
Afhaker

Nvidia ook niet naar telefoonbeurs MWC wegens coronavirus

09-02-2020 18:25 Laatste update: 18:30

Nvidia zal dit jaar niet aanwezig zijn op telefoonbeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, wegens zorgen over het coronavirus.

De beurs neemt te veel gezondheidsrisico’s met zich mee, meldt Nvidia in een verklaring. "En de gezondheid van onze collega’s, partners en klanten is onze hoogste prioriteit".

Het bedrijf maakt geen eigen smartphones, maar werkt wel aan onderliggende technologie. Er stonden plannen om op MWC nieuwe producten voor kunstmatige intelligentie en 5G te presenteren.

Nvidia is de zoveelste afhaker op MWC dit jaar. Eerder zei ook smartphonefabrikant LG dit jaar niet aanwezig te zijn, uit angst voor het coronavirus. Kort daarna volgde het Zweedse Ericsson, dat het risico niet durft te nemen.

Huawei wel

Huawei zei onlangs nog te komen, maar dat er op dit moment "een hoop gaande is". Nokia denkt nog wel vanuit Finland naar Barcelona af te reizen, maar is daar nog niet helemaal zeker over. Een woordvoerder zei dat ZTE niet aanwezig zal zijn, maar het bedrijf kwam hier later op terug. Zij gaan nu op kleinere schaal.

MWC zelf gaat vooralsnog door, aldus de organisatoren. Ieder jaar reizen 100.000 mensen af naar Barcelona, om tijdens de beurs nieuwe smartphones en nieuwe technologieën te bekijken. De beurs wordt gezien als een potentieële gevarenzone voor het coronavirus, dat in China opdoemde, omdat MWC door veel Chinese bedrijven wordt bezocht.

Nieuw van Samsung: Lite-versies van high-end telefoons

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's