Met deze 'hacks' wordt de partyset IKEA Frekvens nog leuker
Hacking IKEA

Met deze 'hacks' wordt de partyset IKEA Frekvens nog leuker

10-02-2020 12:14 Laatste update: 19:28

Voor de nieuwe partyset IKEA Frekvens, met modulaire lampen en speakers, zijn meteen al 'hacks' beschikbaar. Er zijn in totaal 35 uitbreidingen mogelijk, onder meer met behulp van een 3D-printer.

Hack de modulaire partykit IKEA Frekvens en maak van de speakers en lichten je eigen ideale set. De standaard modules zijn vanaf deze maand bij IKEA te koop. De handleiding om te personaliseren staat nu al gratis online.

Deze is voor iedereen die een 3D-printer gekocht heeft, maar niet weet wat te printen. IKEA Frekvens hacks bestaat nu al uit 35 aanpassingen waarmee je je lampen en speakers echt af maakt. Zo is er het handvat, waarmee je van de partyset een draagbare boombox maakt, een cupholder die je aan de box klemt en een houder voor je smartphone. Ook zijn er allerlei manieren om van één module een object te maken dat echt opvalt in je kamer, zoals een hoge staande voet of dit lollige kanon. 

3D-printbestand

De online instructies bevatten een printfile, dat klaar is voor je 3D-printer of dat je direct naar een printshop kan sturen. Daarnaast is er een handleiding voor installatie van de onderdelen, natuurlijk met de getekende poppetjes in IKEA-stijl.

De hacks zijn gemaakt en gratis beschikbaar gesteld door het Zweedse ontwerpbureau voor producten voor muziek Teenage Engineering. Dat is ook het bureau dat voor IKEA de standaard modules heeft gemaakt. Het bedrijf brengt daardoor meteen bij de introductie al verbeteringen voor het product op de markt.

Bright heeft de IKEA Frekvens-set getest. Abonneer op ons YouTube-kanaal om onze videoreview niet te missen.