© Israel Rodriguez

'Microsoft-telefoon met twee schermen gespot in de metro'
Android-apparaten

'Microsoft-telefoon met twee schermen gespot in de metro'

10-02-2020 16:57 Laatste update: 16:57

De aanstaande Microsoft-smartphone Surface Duo komt eind dit jaar op de markt, maar in de Canadese metro is al een exemplaar gesignaleerd.

In oktober 2019 kondigde Microsoft aan dat het weer een telefoon aan het maken is. De Surface Duo heeft twee schermen die aan elkaar vast zitten met een scharnier, waardoor deze schermen kunnen samenwerken.

Sinds de presentatie is er weinig meer bekendgemaakt over de Surface Duo, maar nu is een werkend exemplaar opgedoken in de metro in de Canadese stad Vancouver, schrijft techsite The Verge.

In de video is te zien hoe een gebruiker de telefoon open- en dicht vouwt en hoe hij of zij zowel de schermen naast elkaar als onder elkaar gebruikt. Ook is te zien hoe Android werkt op de telefoon en hoe de telefoon zich aanpast aan het wel of niet opengeklapt zijn. 

Eind 2020

Volgens The Verge zijn er al verschillende ontwikkelaars in het bezit van een dubbelschermig apparaat van Microsoft, om zo applicaties te testen. Het is dus waarschijnlijk dat we meer Surface Duo's in het wild gaan tegenkomen.

Naast de Duo presenteerde Microsoft ook de Surface Neo, een tablet met twee schermen die aan elkaar verbonden zijn. De toestellen moeten eind 2020 op de markt komen.

Dit zijn de dubbelschermige apparaten