Ambient-modus

OnePlus-telefoons als Google Assistent-scherm te gebruiken

11 februari 2020 10:27

De smartphones van het merk OnePlus kunnen voortaan een speciale Ambient-modus activeren, waardoor ze veranderen in slimme schermen voor gebruik met de Google Assistent.

De Ambient-modus wordt automatisch geactiveerd zodra de telefoon met een oplader wordt verbonden. Op het scherm wordt dan relevante informatie getoond, zoals je agenda en het huidige weer. Daarnaast kun je hem als digitaal fotolijstje gebruiken. 

Daarmee is je toestel in functie gelijk met de Google Nest Hub. Dat is een slim fotolijstje dat met de slimme stemassistent van Google bediend kan worden.

Kan een week duren

De nieuwe functie wordt geleidelijk beschikbaar gesteld op OnePlus-telefoons. Het kan daarom nog een week duren totdat jouw toestel ook aan de beurt is.

Heb je de juiste update gedownload, dan krijg je tijdens het opladen een notificatie te zien om de Ambient-modus mee in te stellen. Nadat je die aanklikt moet je een reeks installatie-stappen doorlopen. Je hebt een OnePlus 3 of nieuwer nodig.

Nokia en Lenovo

OnePlus is niet de eerste die de Ambient-modus op zijn toestellen ter beschikking stelt: Nokia en Lenovo begonnen in september vorig jaar de uitrol van deze zelfde functie.

De Pixel-telefoons van Google hebben daarnaast een vergelijkbare optie, mits je de daarbij behorende draadloze oplader gebruikt. 

Bright Update op Google Assistent

Luister naar het technieuws van Bright via Google Assistent en de Google-speakers. Zeg 'Hé Google, luister technologie-nieuws' of 'Hé Google, luister Bright Tech Update'.

Review: slimme Google-speaker Nest Mini

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's