Beeld © Bright
Beeld © Bright
VRtuos

Virtualreality-app leert je pianospelen in de echte wereld

16 februari 2020 19:31

Guitar Hero is er niks bij: de nieuwe virtualreality-app VRtuos leert je om piano te spelen in de virtuele wereld - waarbij je tegelijkertijd ineens je echte instrument bespeelt.

VRtuos laat een virtuele piano zien waar in de echte wereld jouw eigen instrument staat, waar de noten langzaam op landen. Druk je ze met de juiste timing in, dan speel je het nummer in kwestie ook op de echte piano.

Op het moment is de app te downloaden voor de Oculus Quest. Deze headset ondersteunt sinds kort vingertracking, waardoor VRtuos precies kan zien waar je handen zich op de piano bevinden. Je hebt hiervoor geen speciale controllers of afstandsbedieningen nodig.

Je kunt zelf bepalen welke nummers je in de app wil leren spelen door midi-bestanden te downloaden en importeren. In deze kleine muziekbestanden zitten al de exacte noten, die VRtuos naar de virtuele piano kan vertalen.

Hoewel de app voor Quest beschikbaar is, moet je hem op het moment nog via een omweg installeren met de Sidequest-app op een computer. Op het moment bevindt de vingertracking zich nog in een testfase. Zodra die test voorbij is, verschijnt VRtuos vermoedelijk ook in de officiële digitale winkel.

Is deze bril de redding van VR?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's