Amazon-topman Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Beeld © EPA
Amazon-topman Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Beeld © EPA
Jeff Bezos

Amazon-CEO steekt 10 miljard dollar in bestrijden klimaatverandering

17 februari 2020 20:45

Amazon-CEO Jeff Bezos gaat 10 miljard dollar investeren in het bestrijden van klimaatverandering.

"Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze planeet", schrijft de miljardair op Instagram. "Ik wil bestaande bestrijdingsmethoden meer kracht geven en nieuwe manieren vinden om de verwoestende impact op ons klimaat te bestrijden." 

Het nieuwe investeringsfonds van Bezos zal wetenschappers, activisten en non-profitorganisaties die klimaatverandering bestrijden financieren, belooft de topman."We kunnen de aarde redden, maar dan moeten grote en kleine bedrijven samenwerken met naties, wereldwijde organisaties en individuele mensen.

Kritiek op klimaatbeleid

Het initiatief is spraakmakend, gezien Bezos zijn bedrijf meermaals onder vuur lag wegens zijn klimaatbeleid. Amazon-personeel dat zich uitsprak tegen dit beleid werd vorig jaar bedreigd met ontslag. De medewerkers spraken zich uit over de samenwerkingen van Amazon met olie- en gasbedrijven.

Greenpeace is ook al langer kritisch over Amazon, dat drie keer meer CO2 zou uitstoten dan concurrenten Google en Microsoft. Zij bestempelden Amazon in het verleden tot het meest milieu-onvriendelijke techbedrijf ter wereld. Bezos beloofde eerder dat Amazon zijn CO2-afdruk zal verlagen naar nul procent, maar gaf volgens de milieuorganisatie te weinig details over hoe dat precies moet lukken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ahold zegt niets over Bol.com uit vrees voor Amazon'