Defecten

'Scherm van opvouwbare Motorola Razr laat los'

18 februari 2020 11:31

Het scherm van de nieuwe opvouwbare telefoon Motorola Razr kan na korte tijd al loslaten rond het scharnier.

Dat ondervond techjournalist Raymond Wong van Input, die al een paar weken een testexemplaar van de Motorola Razr gebruikt. Het scherm boven het scharnier is inmiddels bol gaan staan en hangt iets boven de rest van de telefoon.

Het defect zorgt ervoor dat het scherm ter hoogte van het scharnier ook minder goed reageert. De telefoon is volgens Wong geen enkele keer gevallen of in aanraking gekomen met water, waardoor het onduidelijk is hoe dit probleem precies kon ontstaan.

Wong is de enige die schermprobleem heeft gemeld, maar hij is als journalist ook één van de weinigen die de telefoon al voor zo’n lange periode heeft kunnen testen. De telefoonmaker is deze maand pas begonnen met het leveren van bestelde telefoons.

Hobbels en knobbels

Eerder waarschuwde Motorola wel dat het scherm "hobbels en knobbels" kan bevatten. Dat is volgens de fabrikant normaal en zou niet voor problemen moeten zorgen. 

Uit een recente test blijkt dat het scherm na 27.000 keer vouwen al kapotgaat. Na vier uur continu vouwen had het scharnier al last van mankementen.

Vouwtelefoons Samsung

De Razer is niet de eerste opvouwtelefoon met problemen. Samsung stelde de introductie van de Galaxy Fold vorig jaar uit, toen de toestellen van journalisten kapotgingen.

Het scherm van de nieuwe vouwtelefoon van Samsung, de Galaxy Z Flip, zou relatief snel krassen oplopen.

Eerste indruk: Samsung Galaxy Z Flip

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motorola Razr 'binnen paar maanden' naar Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Niet vouwen maar schuiven: 'TCL komt met nieuw soort telefoon'