Beeld © Ring
Beeld © Ring
Smart home

Extra inlogcode voortaan verplicht bij Ring-deurbellen

18 februari 2020 18:54

Alle mensen die een slimme deurbel of bewakingscamera van het merk Ring gebruiken, moeten voortaan een pincode invoeren bij het inloggen.

Ring, een dochterbedrijf van Amazon, stelt vanaf nu de tweestapsverificatie verplicht. Tot nu toe konden mensen ervoor kiezen om die te gebruiken of om ervan af te zien.

Iedere keer dat een gebruiker inlogt op het Ring-account, ontvangt hij of zij een code van zes cijfers per mail of sms. Die code is één keer te gebruiken. Het moet voorkomen dat vreemden kunnen inloggen op andermans account.

Nest

Nest voerde vorige week al tweestapsverificatie in. De dochter van Google maakt onder andere slimme rookmelders, thermostaten, bewakingscamera's en cameradeurbellen.

Wachtwoorden

Zodra ergens gebruikersnamen en wachtwoorden uitlekken, proberen cybercriminelen meteen toe te slaan. Ze kijken of ze met de gestolen gegevens ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Nest en Ring, omdat veel mensen dezelfde wachtwoorden op meerdere plekken gebruiken. Met tweestapsverificatie is zelfs het buitmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord niet genoeg om binnen te komen.

Getest: cameradeurbel Nest Hello

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tweestapsverificatie verplicht voor Nest-gebruikers

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Beveilig je accounts: sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie