© SpaceX

SpaceX brengt over twee jaar toeristen de ruimte in
Rondje aarde

SpaceX brengt over twee jaar toeristen de ruimte in

18-02-2020 19:47 Laatste update: 21:07
Author profile picture

Erwin Vogelaar

SpaceX heeft een deal gesloten om over ongeveer twee jaar vier toeristen de ruimte in te brengen voor een rondje om de aarde.

Een rondje aarde is voor vier ruimtetoeristen binnen twee jaar mogelijk al realiteit. Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een deal gesloten om in samenwerking met Space Adventures de toeristen tussen eind 2021 en halverwege 2022 de ruimte in te brengen

Voor deze reis wordt de Crew Dragon-capsule ingezet, die SpaceX voor NASA heeft ontwikkeld. Dit ruimteschip is gemaakt om astronauten naar het International Space Station te vliegen. Tussen april en juni van dit jaar, zullen de eerste NASA-astronauten via de capsule deze reis maken.

Kosten

De ruimtetoeristen zullen twee tot drie keer zo hoog als het ISS vliegen. De reis duurt zo'n vijf dagen. De toeristen kunnen niet zomaar instappen, want enkele weken training is noodzakelijk. Wat de reis kost is niet bekendgemaakt.

Bij een eerdere deal van SpaceX met het bedrijf Bigelow Aerospace, om individuen naar het ISS te brengen, waren de kosten 52 miljoen dollar per persoon.

"Deze historische missie zal een weg banen om ruimtevaart mogelijk te maken voor alle mensen die ervan dromen", stelt SpaceX-topman Gwynne Shotwell.

Dit hebben we te danken aan ruimtevaart:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's