Twitter neemt maker Stories-sjablonen over
Chroma Labs

Twitter neemt maker Stories-sjablonen over

19-02-2020 09:24 Laatste update: 09:24

Twitter heeft de startup Chroma Labs overgenomen, een maker van sjablonen voor Instagram Stories.

Met de Chroma Stories-app van de startup konden gebruikers creatief vormgegeven stories maken voor Instagram, Snapchat en meer. Chroma Labs meldt de overname op zijn website, Twitter-producthoofd Kayvon Beykpour heet het overgenomen team welkom bij Twitter.

Chroma Labs wordt volgens Beykpour opgesplitst in verschillende teams van Twitter die verantwoordelijk zijn voor de techniek, het ontwerp en het product. De startup voegt zich bij Twitter om "mensen meer creatieve manieren te geven om zichzelf in gesprekken te uiten", aldus Beykpour.

Facebook-veteranen

Toch is er geen sprake van een zogenoemde acqui-hire, waarbij een bedrijf enkel wordt overgenomen om zijn personeel. Dat zegt Twitter tegen TechCruch, zonder te vertellen hoeveel geld er met de overname is gemoeid. Twitter probeert al enige tijd aanpassingen te doen aan zijn platform, door gebruikers bijvoorbeeld reacties te laten uitschakelen.

Chroma Labs werd in 2018 opgericht door drie Facebook-veteranen: John Barnett, bedenker van Instagram Boomerang, Alex Li had een belangrijke hand in de totstandkoming van Instagram Stories en medeoprichter Joshua Harris was product design manager van de VR-bril Oculus Rift. Chroma Stories blijft in de App Store staan, maar zal niet meer worden bijgewerkt.

Volg Bright ook op Twitter