TikTok laat ouders gebruik van de app door kinderen beperken
Familiemodus

TikTok laat ouders gebruik van de app door kinderen beperken

19-02-2020 13:35 Laatste update: 16:53

Nieuwe functies moeten het voor ouders makkelijker maken om het gebruik van de populaire video-app TikTok door hun kinderen in te perken.

De 'Family Safety Mode' laat ouders instellen hoe lang de app per dag gebruikt mag worden. Ook kan de optie voor privéberichten worden uitgeschakeld, zodat kinderen niet zonder toezicht gesprekken in de app kunnen voeren.

Ouders kunnen ook instellen wat voor soort video’s de app mag laten zien, zodat seksueel getinte of gewelddadige video’s niet in de feeds terechtkomen. 

TikTok is niet de enige die appgebruik op zo’n manier in laat beperken: Android en iOS hebben inmiddels speciale apps waarin het dagelijks telefoongebruik beheerd kan worden. Daarbij gaat het alleen om hoe lang de app per dag bruikbaar is, terwijl TikTok ook de functies en inhoud beheerbaar maakt.

Komende weken

De nieuwe familiemodus is op het moment alleen in het Verenigd Koninkrijk te gebruiken, maar het duurt niet lang tot we hem ook in Nederland hebben. TikTok belooft hem in de komende weken wereldwijd beschikbaar te stellen.

Volg Bright ook op TikTok.

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Meer tech-video's? Abonneer op Bright op YouTube.