Zero lanceert nieuwe elektrische motorfiets
Elektrisch rijden

Zero lanceert nieuwe elektrische motorfiets

20-02-2020 09:49 Laatste update: 12:05

De populaire Zero SR/F elektrische motorfiets krijgt een broertje. De SR/S heeft grotendeels dezelfde genen, maar heeft een minder sportieve zit en kuipwerk om je uit de wind te houden.

De bekendste elektrische motorfietsenbouwer is Zero. Met de SR/F stonden ze in november ook op Bright Day en trokken heel wat bekijks. De elektrische motorfiets leent zich natuurlijk meer voor woon-werkverkeer dan voor lange toerritten of motorvakanties. De SR/F is een naked bike, waardoor je flink in de wind zit, de nieuwe SR/S heeft grotendeels dezelfde techniek, maar met een kuip. Daardoor zit je meer uit de wind (en de regen), wat prettig is als je niet alleen mooi weer rijder bent.

Ook de voetsteunen en het stuur zijn anders geplaatst. Het stuur zit hoger en de steunen lager, als gevolg zit je wat meer rechtop, wat makkelijker vol te houden is en de druk van je polsen doet afnemen. Wie achter de kuipruit gaat zitten heeft ook nog eens 13 procent meer accubereik. 

De motor heeft nog steeds 110 pk en 190 Nm koppel. De accu heeft 14,4 kWu capaciteit. De actieradius ligt rond de 320 kilometer.

De SR/S is verbonden met het internet en kan je op afstand vertellen waar je motor geparkeerd staat, hoe het met de accu's gesteld is, hoeveel te hard je hebt gereden en hoe schuin je daarbij hing en of er updates beschikbaar zijn. Na twee jaar worden die features alleen beschikbaar als je er een abonnement voor afsluit.

Het standaardmodel begint bij 21.900 euro in precies dezelfde twee kleuren als de SR/F: lichtblauw en zilver.