Beeld © Getty Images
Beeld © Getty Images
Geen interesse

Apple weigert weer hoorzitting VS over banden met China

25 februari 2020 12:32

Apple weigert opnieuw om mee te doen aan een hoorzitting van het Amerikaanse Congres over banden tussen China en de tech-industrie. Ook het bedrijf achter video-app TikTok heeft afgezegd.

Apple weigert opnieuw om deel te nemen aan een parlementaire hoorzitting over de banden tussen de Amerikaanse tech-industrie en China, meldt The Washington Post. Amerikaanse senatoren vragen zich af of deze banden consequenties hebben voor de nationale veiligheid van de VS.

In november weigerde Apple al deelname aan de hoorzitting en het bedrijf schuift ook bij de tweede hoorzitting op 4 maart niet aan.

Dat geldt ook voor het bedrijf achter de populaire video-app TikTok, dat ook beide keren voor deelname heeft bedankt. Wel stuurt TikTok "een hooggeplaatste afgezant" op een nog onbekende datum.

Data in China

De hoorzitting is opgezet door de Republikeinse senator Josh Hawley. Eerder uitte hij al kritiek op Apple, dat gegevens van Chinese gebruikers bewaart op servers in beheer van de Chinese staat. Hawley vreest voor een glijdende schaal en stelde eerder al wet voor om dataopslag op Chinese servers te verbieden.

TikTok ligt onder de loep omdat er wordt vermoed dat het Chinese moederbedrijf ByteDance banden heeft met de Chinese overheid. TikTok ontkent Chinese inmenging.

De opmars van TikTok:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.