Sony werkt aan PlayStation-controller die zweet en hartslag meet
Horrorhartslag

Sony werkt aan PlayStation-controller die zweet en hartslag meet

25-02-2020 12:19 Laatste update: 12:56

Een gamecontroller, waar Sony aan werkt, kan veranderen wat er in games gebeurt op basis van je hartslag en zweetniveau.

De nieuwe gamepad werd in 2018 al door Sony gepatenteerd. Nu er twee jaar zijn verstreken is dit patent openbaar gemaakt en kan iedereen hem inzien.

Aan de uiteinden van de controller zitten twee sensoren die volgens Sony biometrische informatie in de gaten houden. Een ingebouwde hartslagmeter ziet bijvoorbeeld wanneer je hart sneller gaat kloppen, waar de game vervolgens op in kan spelen. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn voor horrorgames, om te zien hoe bang je begint te worden.

Zweet

Het zweetniveau van de handen kan ook worden gemeten. Sony denkt op die manier een beter idee te krijgen van welke emoties gamers voelen, wat ook aan games doorgegeven wordt. 

Hoewel Sony dit idee uitgebreid beschrijft in het patent, is dit geen garantie dat we deze technologie gaan zien in bijvoorbeeld de gamepad van de PlayStation 5. Bedrijven patenteren vaak nieuwe technologieën die ze vervolgens niet gebruiken, al is het maar om hun mogelijkheden voor de toekomst alvast af te dekken.

PlayStation 5

Sony verkoopt later dit jaar de PlayStation 5, een spelcomputer die razendsnel games moet laden. De standaard gamepad hiervan is vermoedelijk minimaal vernieuwd en heeft trekkers aan de onderzijde. Een ingebouwde microfoon moet chatten makkelijker maken. 

PS5, iPhone 12 en meer om naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.