© Air New Zealand

Slapen in Economy? Air New Zealand komt met stapelbedden in vliegtuig
Stapelgek?

Slapen in Economy? Air New Zealand komt met stapelbedden in vliegtuig

27-02-2020 13:21 Laatste update: 16:25

Voor Economy-klanten wil vliegmaatschappij Air New Zealand de mogelijkheid bieden om op lange vluchten in een stapelbed te liggen.

Wie wel eens naar Nieuw-Zeeland is gereisd, weet dat het een lange zit is. Air New Zealand wil zelfs vanaf oktober dit jaar een directe vlucht van 17 uur en 40 minuten aan gaan bieden tussen Auckland en New York. Dan is het wel lekker als je even de benen kan strekken.

Het bedrijf heeft een nieuw concept gepatenteerd waarbij het mogelijk wordt voor Economy-passagiers om languit te liggen, zo schrijft CNN. In de video is te zien dat het gaat om twee stapelbedden van drie hoog, dus in totaal om zes bedden. Deze moet in het Economy-gedeelte geplaatst worden.

De bedden zijn 2 meter lang en 58 centimeter breed en hebben een kussen, dekentje, USB-laders en een gordijntje voor de privacy. De schoenen moeten uit en de bedden zijn voor één persoon maximaal.

De bedden moeten Economy-klanten kunnen boeken naast hun stoel, dus het is maar de vraag hoe duur deze optie zal worden.

Duurt nog wel even

Air New Zealand laat aan CNN weten dat het nog wel even duurt voordat de bedden daadwerkelijk in vliegtuigen worden gebouwd. Het is nog niet begonnen met het aanvragen van de veiligheidscertificaten. In 2021 besluit het bedrijf of het concept er daadwerkelijk komt.

Eerder introduceerde het bedrijf de Economy Skycouch, waarbij koppels hun set stoelen konden omklappen tot een bed.

Kijk ook: gaan we elektrisch vliegen?