Beeld © Getty Images
Beeld © Getty Images
3 vernieuwingen

Spotify-apps hebben vernieuwde shuffleknop

28 februari 2020 13:04

Spotify heeft zijn iOS-app opgefrist met drie nieuwe functies, waaronder een vernieuwde shuffleknop. Ook de Android-versie krijgt die knop binnenkort.

De Spotify-app doet de dingen vaak net wat anders dan anders. Dat geldt nu ook voor de manier waarop shuffle werkt bij het afspelen van playlists. Voorheen stond er 'Shuffle Play' bovenaan afspeellijsten, nu is dat een groene playknop met een shuffle-icoon erbij.

Wie op die knop drukt zal altijd shufflen; wie een lijst van boven naar beneden wil luisteren kan nog steeds het bovenste nummer aantikken. Ook nieuw in afspeellijsten: albumafbeeldingen. Voortaan staat de albumhoes van ieder nummer links van het nummer in alle weergaven behalve bij albums.

Nummers die gebruikers eerder al leuke hebben gevonden, worden gemarkeerd met een hartje. Voor Premium-gebruikers zijn de knoppen voor het leuk vinden van nummers en het downloaden van muziek nu makkelijk vindbaar in het midden van het scherm gezet. De nieuwe interface-elementen worden nu uitgerold naar gebruikers.

De vernieuwde Android-app van Spotify verschijnt binnenkort.

Volg ook de Bright Podcast op Spotify

Getest: oordoppen op maat

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify laat je nu ook zoeken op songwriters

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify maakt nu afspeellijsten voor je hond of kat