Interactieve tv bij KPN verplicht in HDR, zelfs als het lelijk is
HD-meh

Interactieve tv bij KPN verplicht in HDR, zelfs als het lelijk is

01-03-2020 17:49 Laatste update: 17:54

KPN-klanten met een nieuwe ontvanger voor interactieve televisie krijgen standaard het beeld in HDR te zien. Klanten klagen dat het lelijk is, maar de provider weigert de optie uitschakelbaar te maken.

Bij een HDR-signaal wordt het beeld met een hoger kleurbereik getoond. Veel films en series zijn inmiddels in HDR te zien, waardoor ze er doorgaans mooier uitzien dan het oude alternatief.

De nieuwe Arris VIP5202-ontvanger van KPN laat tv-zenders altijd in de HDR-modus zien, ongeacht of een programma daar ook op is afgestemd. Het leidde tot klachten op het forum van de provider: veel klanten denken dat de kleuren er door deze modus gek uitzien.

Toch verplicht

Toch heeft het bedrijf na een evaluatieperiode besloten om het beleid niet aan te passen. Interactieve televisie blijft in HDR ingeschakeld op de kastjes, mits de gebruikte televisie deze modus ondersteunt. Volgens KPN was er ook veel positieve feedback op de aanpassing.

Klanten die nog steeds denken last te hebben van een lelijk televisiebeeld worden geadviseerd om de beeldinstellingen aan te passen. Op het ondersteuningsforum wordt beschreven hoe je dat het beste kunt doen.