Deze slimme flesdoppen vervangen de barman
Niet te flessen

Deze slimme flesdoppen vervangen de barman

02-03-2020 17:43 Laatste update: 19:19

De VIP's van de Amerikaanse honkbalclub Sacramento Kings hoeven niet meer naar de barman voor een drankje maar schenken zelf alcohol in dankzij slimme flesdoppen.

Als je als honkballiefhebber ruim duizend dollar neertelt voor een plaats in een skybox, wil je niet in de rij staan om een drankje te halen of wachten op een medewerker die je komt bedienen. De honkbalclub Sacramento Kings heeft daar wat op gevonden door flessen alcohol te voorzien van een slimme NINA-dop. De dop is verbonden met internet en meet precies de hoeveelheid drank die wordt geschonken. 

Via een tablet open je een rekening aan de virtuele bar. Vervolgens kies je de drank die je wilt inschenken en de lampjes in de slimme dop op de fles lichten op, waarna de dop wordt ontgrendeld. De slimme dop zorgt ervoor dat je zonder barman zelf kan inschenken en doseert precies de hoeveelheid drank voordat de dop de fles weer op slot gooit. 

Volgens de honkbalclub gaat dit niet ten koste van de baan van barkeepers. Gemak dient de mens, maar ook de portemonnee van de club. Het effect blijkt wel dat de honkballiefhebbers aanzienlijk meer alcohol consumeren. 

De Sacramento Kings zijn ook 's werelds eerste sportteam met een kassaloze winkel, waar de fan binnen loopt, iets pakt en dertig seconde later automatisch afrekent en de winkel uitloopt.

Nieuwe draadloze oordoppen van Samsung:

Volg Bright ook op YouTube