Apple wil voor miljoenen schikken in zaak over accu iPhones
iSchikt

Apple wil voor miljoenen schikken in zaak over accu iPhones

02-03-2020 18:31 Laatste update: 18:56

Apple heeft ingestemd met een schikking die kan oplopen tot 500 miljoen dollar in een zaak rond batterijen van iPhones.

Apple werd beschuldigd van het inkorten van iPhone-batterijduur met software-updates. Hierdoor kregen klanten het idee dat hun toestel aan vervanging toe was.

Het gaat om aanklachten door eigenaren van oudere iPhones, die werden gebundeld in zogeheten class action suits. De zaak speelt sinds 2018 voor een rechtbank in het Californische San Francisco.

Apple en de klagers in de zaak hebben zich nu bereid getoond tot een schikking, schrijft Reuters. Daardoor kunnen die iPhone-eigenaren een vergoeding ontvangen van de onderneming.

De techreus benadrukt dat de schikking geen schuldbekentenis is. Het bedrijf wil echter een einde maken aan de zaak, die door de juridische nasleep steeds duurder dreigde te worden.

Langzamere iPhones

Apple gaf eerder toe oude iPhones langzamer te maken zodra de accu minder goed begon te presteren. Op die manier wilde het bedrijf voorkomen dat deze verouderde toestellen bijvoorbeeld uitvielen, omdat de processor veel vroeg van die accu.

Na klachten voegde Apple een schakelaar toe aan het besturingssysteem van de iPhone, waarmee de prestatie-inperking kan worden uitgezet.

Kijk ook: AirPods Pro na 3 maanden

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal