© Volkswagen

Volkswagen presenteert elektrische ID.4 met 500 km bereik
Cross-over SUV

Volkswagen presenteert elektrische ID.4 met 500 km bereik

03-03-2020 14:55 Laatste update: 17:13

De volgende elektrische Volkswagen wordt de ID.4, een cross-over SUV met een actieradius van 500 kilometer.

De ID.4 stond eerder bekend als conceptauto ID. CROZZ, en werd woensdag online gepresenteerd, doordat de grote autobeurs Autosalon van Genève, door het coronavirus niet doorging. De ID.4 komt later dit jaar op de markt, en zal geproduceerd en verkocht worden in zowel Europa als de VS en China.

De elektrische cross-over heeft zijn grote bereik van 500 kilometer volgens Volkswagen mede te danken aan zijn aerodynamische ontwerp. Het bereik van 500 kilometer geldt wel voor het duurste model, Volkswagen geeft nog geen details over de verschillende uitvoeringen van de ID.4.

Vijf zitplaatsen

Inn eerste instantie komt de auto in achterwielaangedreven versie op de markt, een vierwielaangedreven versie komt later. Voor 2021 wil Volkswagen ook nog een grote SUV presenteren, met zeven zitplaatsen; de ID.4 biedt vijf zitplaatsen. Volkswagen heeft zichzelf opgelegd om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Softwareproblemen ID.3

De ID.3 zou ondertussen kampen met grote softwareproblemen. Grootschalige automatische updates zijn niet mogelijk, waardoor het probleem alleen handmatig opgelost zou kunnen worden. Volkswagen zou daarvoor 20.000 exemplaren van de ID.3 handmatig moeten bijwerken. Die auto's staan nu opgeslagen op parkeerplaatsen. Het is niet duidelijk of de geplande lancering van de ID.3 in de zomer gehaald gaat worden.

Elektrische auto's: dit is het aanbod

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's