© Konami

Castlevania: Symphony of the Night op smartphones te spelen
Retro-game

Castlevania: Symphony of the Night op smartphones te spelen

04-03-2020 10:31 Laatste update: 10:45

De game-klassieker Castlevania: Symphony of the Night is verschenen voor Android en iOS. Het spel wordt geprezen als één van de beste games ooit.

Oorspronkelijk verscheen Castlevania: Symphony of the Night in 1997 voor de eerste PlayStation. Inmiddels is het spel ook op tal van andere platformen verschenen, met Android en iOS als nieuwste releases. Spelers besturen Alucard, de half-menselijke zoon van Dracula.

Symphony of the Night was de eerste Castlevania-game waarin naast vechten ook verkennen een belangrijkere rol kreeg. Spelers bezoeken sommige levels meerdere keren, en kunnen dankzij nieuwe voorwerpen en krachten nieuwe paden verkennen.

Met controller speelbaar

De game is op Android en iOS speelbaar met zowel software-knoppen op het scherm, als met een gekoppelde controller. Spelers krijgen de versie van Castlevania: Symphony of the Night die ook voor de PSP en PS4 verscheen.

Het spel kost 3,49 voor zowel Android als iOS, en is dan volledig en zonder reclame te spelen.

Het verschijnen van de mobiele game zal geen toeval zijn; donderdag staat het derde seizoen van de animeserie Castlevania op Netflix. In die serie is Alucard tevens één van de hoofdrolspelers.

Zo bespaar je geld op streamingdiensten:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's