Google Assistent kan nu (Nederlandse) websites voorlezen
'Hé Google, lees voor'

Google Assistent kan nu (Nederlandse) websites voorlezen

04-03-2020 19:56 Laatste update: 20:07

De slimme assistent van Google kan voortaan volledige webpagina’s voorlezen. De functie werkt ook bij Nederlandse pagina’s.

In totaal worden er 42 talen ondersteund, waaronder ook het Engels, Duits en Frans. De nieuwe functie werd in januari al eens getoond op gadgetbeurs CES maar is nu pas wereldwijd beschikbaar gesteld, aldus The Verge.

De assistentoptie is te gebruiken door op Android-telefoons met de webbrowser Chrome naar een pagina te gaan. Vervolgens kan hij worden geactiveerd met het stemcommando "Hé Google, lees voor". 

Tijdens het voorlezen wordt met een markering getoond waar Google precies op de pagina is. Door op secties van de tekst te tappen kan de assistent voor- of achteruit springen. Ook kan het leestempo van de Google Assistent sneller of langzamer worden gemaakt. De functie werkt ook binnen de Google-app en de Google Nieuws-app.

Geleidelijke uitrol

Google stelt dergelijke functies vaak geleidelijk beschikbaar, waardoor niet iedereen toegang tot de vernieuwing heeft. Het kan daarom enkele dagen duren tot het stemcommando ook op jouw smartphone werkt.

Kijk ook: Samsung Galaxy S20 Ultra getest

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's