Met deze slimme zool van Adidas verdien je punten in FIFA-game
Adidas GMR

Met deze slimme zool van Adidas verdien je punten in FIFA-game

10-03-2020 15:36 Laatste update: 17:31

Google, Adidas en EA hebben samen een slim schoenzooltje uitgebracht dat punten in FIFA Mobile geeft voor voetbalprestaties op het echte gras.

Het gaat om de Adidas GMR-tracker, een kleine bewegingssensor die in speciale inlegzooltjes past. De sensor is door Adidas ontwikkeld in samenwerking met Googles Jacquard-tak, die draagbare technologie maakt. Eerder verscheen het slimme Levi's-spijkerjasje van Jacquard. Het nieuwe zooltje kost 34,95 euro.

De GMR-tracker wordt in het zooltje van de dominante voet geplaatst, voor de andere zool levert Adidas een dummytracker mee. Op het voetbalveld houdt de tracker de sprints, passes, schoten en lange afstanden van de speler bij. Het zooltje past in elke voetbalschoen.

Exclusieve beloningen

De prestaties worden gedeeld met de game FIFA Mobile. Zo kunnen exclusieve beloningen in de game worden vrijgespeeld door uitdagingen in het echte leven aan te gaan. Ook zijn er ranglijsten, zodat spelers in FIFA Mobile kunnen zien wie er in het echt het hardst kan schieten of het meest passt.

Sensor

De speler heeft wel wat geduld nodig. Om de verzamelde data in FIFA Mobile te krijgen, moet die eerst met de GMR-app van de sensor worden gehaald.

Vanuit de GMR-app kan de informatie naar FIFA Mobile worden gestuurd. De sensor kan met micro-usb worden opgeladen.

Nike

Nike bracht in verleden de vergelijkbare Nike+-sensor uit. Ook die moest in de schoen van de gebruiker worden geplaatst, en hield informatie over de hardloopprestaties. Ook waren trainingen mogelijk. Inmiddels heeft Nike veel van die functies ondergebracht in apps voor smartphones en de Apple Watch.

Bright test de Adidas GMR-sensor binnenkort, volg het Bright YouTube-kanaal.

Deze Nintendo-gadget maakt fitness weer leuk

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's