iPhone-fabrieken draaien alweer 'boven verwachting goed'
Foxconn

iPhone-fabrieken draaien alweer 'boven verwachting goed'

13-03-2020 08:48 Laatste update: 09:31

De Chinese fabrieken van Foxconn, producent van onder meer de iPhone, draaien na sluitingen door het coronavirus nu weer 'boven verwachting goed'.

Dat zegt Foxconn-oprichter Terry Gou, meldt Reuters. De fabrieken van Foxconn waren sinds begin februari gesloten, of draaiden niet op volle kracht. Dat had ook mede te maken met de aanlevering van onderdelen; veel andere fabrieken in China en de rest van Azië lagen ook stil.

De mate waarin het werk in de Chinese fabrieken nu wordt hervat "overstijgt onze verwachtingen en verbeelding", zegt Gou. De leveringen aan Foxconn-fabrieken in China en Vietnam zouden weer op het normale niveau liggen.

Goedkopere iPhone

Gou maakt zich wel zorgen over de verkopen van nieuwe telefoons en andere apparatuur. Apple gaf al een omzetwaarschuwing omdat het verwacht veel minder iPhones te verkopen door het coronavirus. Volgens geruchten zou Apple dit voorjaar met een nieuwe, goedkopere iPhone komen.

De productie van smartphones komt in dit kwartaal daarom vermoedelijk op het laagste punt in vijf jaar tijd. Foxconn zag zijn omzet in februari dalen naar het laagste punt in zeven jaar tijd. De fabrikant maakt ondertussen ook mondkapjes.

Coronacrisis raakt ook techsector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's