© Epic Games

Fortnite-spelers belasten Italiaans internet tijdens coronacrisis
Coronavirus

Fortnite-spelers belasten Italiaans internet tijdens coronacrisis

13-03-2020 09:54 Laatste update: 09:54

Het internet in Italië wordt tijdens de coronacrisis flink zwaarder belast dan normaal. Dat blijkt vooral te wijten aan kinderen die Fortnite spelen.

Dat zegt Telecom Italia-topman Luigi Gubitosi, meldt Bloomberg. "We melden een toename van ruim 70 procent in internetverkeer over onze vaste lijnen, met een grote bijdrage van online games zoals Fortnite", aldus Gubitosi. Toch zou het netwerk van de grootste internetprovider van Italië nog steeds zonder problemen werken.

In Italië is een deel van de scholen sinds eind februari al gesloten door het coronavirus, begin maart volgden alle scholen in het land. Inmiddels zijn ook in veel andere Europese landen de scholen dicht; Nederland houdt zijn scholen vooralsnog geopend.

Call of Duty: Warzone

Toevallig verscheen deze week ook een concurrent voor het populaire Fortnite. Het gratis speelbare Call of Duty: Warzone had na 24 uur al 6 miljoen spelers verzameld. Wie die game wil downloaden voor pc, PS4 of Xbox One, haalt een bestand van tussen de 83 en 101 GB binnen, ook weer een belasting voor het netwerk.

Coronacrisis raakt ook techsector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's