'Nieuwe MacBook Air verschijnt wellicht volgende week'
Nieuw toetsenbord

'Nieuwe MacBook Air verschijnt wellicht volgende week'

15-03-2020 10:45 Laatste update: 10:55

Apple zou zijn nieuwe MacBook Air wellicht al in de komende week onthullen.

Dat meldt een doorgaans goed geïnformeerde bron aan MacRumors. Eerder lekte al naar buiten dat nieuwe MacBooks gepland staat voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Verdere details over de nieuwe MacBook Air gaf de bron niet. Volgens eerdere berichtgeving krijgt de laptop een vernieuwd toetsenbord met schaarsysteem, zoals ook te zien was in de recent verschenen MacBook Pro met 16 inch-scherm.

Apple gebruikte jarenlang een speciaal vlindersysteem voor het toetsenbord. Dat leidde op termijn tot kritiek van gebruikers: vuil bleef makkelijk onder toetsen hangen, waardoor ze ineens onbruikbaar konden worden.

Iets groter scherm

Ook het scherm moet iets groter worden. Qua formaat zou de MacBook Air hetzelfde zijn als de vorige editie, maar door dunnere randen is er plek voor een beeldscherm van 14 inch. 

Het zou opmerkelijk zijn als Apple de nieuwe MacBook Air al in de week van 16 maart presenteert. Veel fabrieken zijn in China dicht, omdat personeel door het coronavirus niet zomaar naar werk kan komen. Analist Ming-chi Kuo denkt echter dat Apple hier niet veel last van zal hebben.

Is het MacBook Pro-toetsenbord echt verbeterd?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's