Coolblue past aanbod aan op corona: meer vriezers en webcams
Coronavirus

Coolblue past aanbod aan op corona: meer vriezers en webcams

16-03-2020 11:56 Laatste update: 11:56

Webwinkel Coolblue sluit al zijn fysieke winkels en past zijn aanbod aan op de huidige vraag: vriezers, webcams en meer.

Coolblue zag de afgelopen dagen een groei van honderden procenten in het aantal bestelde monitoren, webcams en vriezers. Thuiswerkende Nederlanders hebben andere producten nodig dan normaal gesproken, en daarom heeft Coolblue ervoor gekozen om die productgroepen in grote aantallen bij mensen thuis te krijgen, meldt het bedrijf.

Terwijl apparaten voor thuiswerken en voedselopslag ineens populairder zijn, hebben andere gadgets minder noodzaak. Coolblue heeft daarom verschillende categorieën uitgezet die nu niet belangrijk zijn, zoals koffers, navigatiesystemen en barbecues.

Alle fysieke winkels van Coolblue zijn gesloten, of hebben maandag hun laatste open dag tot in ieder geval 6 april. De bezorgers van Coolblue blijven wel rondrijden op bezorgfietsen en in busjes. "We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden. Honderden klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis", aldus Coolblue-directeur Pieter Zwart.

Het is nog niet duidelijk of de bezorgers van Coolblue grotere bestellingen zoals vriezers nog tot binnen in huis komen bezorgen, zoals normaal gesproken wordt gedaan.

KPN

KPN heeft al zijn winkels in Noord-Brabant tot zeker het einde van de maand gesloten. Ook zullen monteurs niet meer bij klanten in die provincie aan huis komen.

Kijk ook: deze invloed heeft corona op tech

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's