© Apple

Onaangekondigde iPad duikt op in database
Modelnummer

Onaangekondigde iPad duikt op in database

16-03-2020 16:59 Laatste update: 16:59

Het modelnummer van een nog onaangekondigde iPad is opgedoken in een database van een toezichthouder, waardoor de onthulling van de nieuwe iPad nabij lijkt.

De nieuwe iPad heeft het modelnummer A2229 en is geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission, meldt AppleInsider. Vaak worden zulke registraties vlak voor de onthulling van het product gedaan, al zijn er ook gevallen waarbij een gadget al maanden voor zijn presentatie werd geregistreerd.

De registratie biedt weinig details: 'Tablet-computer van het merk Apple dat draait op iPadOS 13'. Toch gingen er de afgelopen tijd vooral geruchten over een nieuwe iPad Pro. Het huidige model stamt uit oktober 2018, de iPad Air en Mini kwamen in maart 2019 uit.

'Zelfde camera als iPhone 11 Pro'

De vernieuwde iPad Pro zou dezelfde camera krijgen als de iPhone 11 Pro-modellen, en een snellere versie van de A13 Bionic-chip.

Ook zou er een time-of-flight sensor in de iPad Pro zitten, waardoor de iPad Pro diepte kan zien, onder meer voor verbeterde augmented reality.

Mini-led

Volgens de analist Ming-Chi Kuo zou de nieuwe iPad Pro mogelijk een miniled-scherm krijgen. Zo'n scherm heeft onder meer een veel beter contrast dan doorsnee lcd-schermen.

Review: iPad Pro vervangt je laptop?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's