Een medewerker van Amazon in de VS Beeld © Getty Images
Een medewerker van Amazon in de VS Beeld © Getty Images
Nieuws

Amazon neemt 100.000 extra mensen aan vanwege coronadrukte

17 maart 2020 09:15

Amazon ziet wereldwijd een grote toename in bestellingen van mensen die door het coronavirus niet meer de deur uit willen of kunnen, en neemt daarom 100.000 extra medewerkers aan om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Iedereen krijgt daarnaast tijdelijk extra betaald.

Dat schrijft het bedrijf in een blog. Het gaat om 100.000 fulltime en parttime banen in Amerikaanse distributiecentra en in de bezorgservice van het bedrijf.

Iedereen die door het coronavirus zijn baan is kwijtgeraakt in sectoren als de horeca, toerisme of hospitality is welkom, aldus Amazon.

Extra loon

Het bedrijf gaat verder 2 dollar per uur extra betalen aan Amerikaanse medewerkers, 2 pond per uur in het Verenigd Koninkrijk en ongeveer 2 euro extra in EU-landen voor alle uren die gewerkt worden tot en met april. Bij elkaar kost dat het bedrijf naar eigen zeggen 350 miljoen dollar, omgerekend 313 miljoen euro.

Intussen laat Amazon zo veel mogelijk mensen die dat kunnen thuiswerken. Ook worden er op de werkvloer maatregelen genomen om mensen gezond te houden, zoals afstand houden en extra schoonmaakrondes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple sluit alle winkels buiten China voor twee weken om coronavirus

Waarom je wel/niet bij Amazon moet kopen