Techbedrijven pakken samen nepnieuws over coronavirus aan
Coronavirus

Techbedrijven pakken samen nepnieuws over coronavirus aan

17-03-2020 09:41 Laatste update: 09:41

De Amerikaanse techbedrijven Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter en YouTube slaan de handen ineen tegen nepnieuws over het coronavirus.

"We helpen miljoenen mensen in verbinding te blijven, bestrijden frauduleuze en verkeerde informatie over het virus en geven berichten van de autoriteiten voorrang." Dat melden de bedrijven in hun verklaring. Andere bedrijven worden opgeroepen zich bij het initiatief te voegen.

Details van de gezamenlijke aanpak ontbreken nog. Het delen van reeds ontdekt nepnieuws ligt voor de hand. De Amerikaanse techbedrijven zijn los van elkaar al eerder begonnen met de aanpak van nepnieuws rond het virus en het markeren van betrouwbare berichten.

Mondkapjes

Zo verscherpten Facebook, Twitter en YouTube eind januari al hun aanpak van nepnieuws. Ook verbiedt Facebook bijvoorbeeld de verkoop van mondkapjes op zijn digitale marktplaats.

Het Witte Huis vroeg de techbedrijven vorige week om hulp in de bestrijding van het virus.

Google-zusterbedrijf biedt coronascreening

Inmiddels is een zusterbedrijf van Google begonnen met een speciale site voor coronascreening, die nu beperkt in de staat Californië wordt getest.

Microsoft heeft voor zijn zoekmachine Bing een wereldwijd overzicht van alle bevestigde coronagevallen gemaakt.

Coronacrisis in tech: dit zijn de feiten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's