Tesla-fabriek ondanks kritiek Elon Musk dicht wegens coronavirus
Model Y in gevaar

Tesla-fabriek ondanks kritiek Elon Musk dicht wegens coronavirus

18-03-2020 15:04 Laatste update: 15:07

De Tesla-fabriek in Californië sluit drie weken de deuren wegens het coronavirus. Dat terwijl topman Elon Musk eerder nog fel tegen een sluiting was.

Door de sluiting kunnen minder exemplaren van de nieuwe Tesla Model Y worden gefabriceerd, wat kan leiden tot tekorten en vertraagde levering voor sommige kopers.

De fabriek moest noodgedwongen sluiten, meldt de BBC. De regio Alameda, waar de fabriek staat, vereist dat alles behalve de meest essentiële locaties hun deuren sluiten.

Paniek

Musk schreef recent een brief aan personeel waarin hij kritisch was op hoe overheden winkels en andere bedrijven sluiten tijdens de coronacrisis. "De schade die deze paniek aanricht is veel groter dan de schade door het virus zelf", aldus de CEO. 

Hij herhaalde hetzelfde punt ook op Twitter. "Als we te veel medische hulpmiddelen steken in het coronavirus, dan gaat dat ten korte van andere ziektes."

Kijk ook Tesla Model 3

Ziekmelden mag

Musk benadrukte tegenover personeel wel dat voorzichtigheid tijdens deze uitbraak fundamenteel is. "Ik wil heel duidelijk zijn: wie zich ook maar een beetje ziek of oncomfortabel voelt, hoeft zich niet verplicht te voelen om naar werk te komen."

Tesla is nog maar net begonnen met het leveren van de nieuwe Model Y. Deze auto is deels gebaseerd op de Model 3, maar heeft meer laadruimte of kan met zeven stoelen worden geleverd.

Bright bezocht de Tesla-fabriek in 2016

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's